#306 Hudbibeln : myter, vetenskap och goda råd om huden med Johanna Gillbro

Boken heter "Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap och goda råd" och gäst är författaren Johanna Gillbro.


Huden är kroppens största organ. Huden är också något vi spenderar mycket pengar på i hopp om att förbättra den. Utbudet av hud- och skönhetsprodukter är enormt och vi blir överösta med reklambudskap som lovar förbättring och föryngring. Men vad fungerar egentligen och vad kan vi lita på? Den här boken lutar sig på forskning för att beskriva hudens uppbyggnad och funktioner. Den går också igenom innehållet i hudvårdsprodukterna och förklarar vad vi bör använda resp undvika. Och det förklarar på vilka sätt olika livsstilsfaktorer (kost, sömn, motion etc.) leder till en starkare och friskare hud.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad och hur mycket kan vi egentligen förbättra med vår hud? Vilka hudvårdsprodukter och vilken hudvård bör vi använda, och vilka bör vi undvika, för bästa resultat? Vilka andra livsstilsfaktorer har en påverkan även på vår hud? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.