#334 Hovet, historien om ett kungligt maskineri med Björn Asker

Boken heter "Hovet - Historien om ett kungligt maskineri" och gäst är författaren Björn Asker.


Hovet har i alla tider varit en myllrande social arena med plats för såväl adelsmän som pigor. Men detta nav i samhällets topp har hittills varit ganska otillgänglig för utomstående. Trots att det har varit ett fascinerande maskineri som fått den svenska monarkin att fungera. I boken ges en unik inblick i den svenska hovhierarkins uppbyggnad och utveckling. Där hovets nyckelpersoner får komma till tals, från riksmarskalkar till barnsköterskor. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur har organisationen bakom hovet sett ut genom historien? Vad har präglat hovets förändringar och utveckling från 1500-talet till 1900-talet? Vilka sysslor har egentligen ingått i tjänsterna kring hovet? Och vilken status har kungen och hovet haft genom åren? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.