#303 Färgkunskap och att välja färg med Berit Bergström

Boken heter "Att välja färg - Kunskapsguide för praktiker inom färgsättning och design" och gäst är författaren Berit Bergström.


Färger påverkar oss på massa olika sätt. Vissa färger tycker vi om, andra färger kan vi ogilla skarpt. Vi kan också uppfatta färger på olika sätt beroende på kontext, material, ljus eller hur de kombineras med andra färger. Färger och färgval är därför ett spännande kunskapsområde. I boken beskrivs användbara metoder för att analysera olika färgers betydelser och associationer. Vidare beskrivs också färgnamn, indelning av färger, vår subjektiva upplevelse av färger och yttre faktorer som påverkar upplevelsen av färger. En grundfråga är förstås: vad är egentligen färg? 


I programmet pratar vi bl.a. om den objektiva indelningen och namnsättningen av olika färger - ser den likadan ut över hela världen? Vi pratar om våra subjektiva upplevelser av olika färger - vad får oss att se och tycka så olika? Och vi pratar om tips och metoder för när vi ska välja färg. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.