#304 En granskning av Sigmund Freud med Billy Larsson

Boken heter "18 myter om Freud - och vägen framåt" och gäst är författaren Billy Larsson.


Sigmund Freud är en legend inom psykoanalysen och för många ett namn förknippad med psykologikurserna i skolan. Freud blev bl.a. känd för sina teorier kring bortträngda minnen och omedvetna drifter - där sex och onani var återkommande inslag i hans analyser. På senare år har han dock blivit mer och mer ifrågasatt, och vissa betraktar honom som en bluffmakare. I den här boken granskas myterna kring Freud och det letas förklaringar till hans genomslag och kändisskap.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Varför har Freud blivit så känd? Vad bidrog Freud egentligen med? Bör Freud kallas vetenskapsman? Är någon av Freuds teorier användbara idag? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.