#313 Hjärnan, skärmen och krafterna bakom med Sissela Nutley

Boken heter "Distraherad - hjärnan, skärmen och krafterna bakom" och gäst är författaren Sissela Nutley.


De senaste åren har debatter om skärmtid, och huruvida användningen får negativa effekter på (inte minst) barn och ungdomar, duggat tätt. Utgångspunkten i den här boken handlar om hjärnan och dess funktioner - och hur vår hjärna påverkas av det vi ägnar oss åt när vi sitter framför skärmarna. Boken har framförallt ett fokus på hjärnans utveckling hos barn och ungdomar, och beskriver varför de påverkas annorlunda än vuxna av detta.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad utifrån forskning på hjärnan är viktigt att känna till när vi pratar skärmtid, sociala medier och hur det påverkar oss? Vad finns det för risker med att barn och ungdomar hamnar framför skärmar? Vilka rekommendationer bör vi hålla oss till och varför? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.