#355 Den svenska vapenexporten med Linda Åkerström

Boken heter "Den svenska vapenexporten" och gäst är författaren Linda Åkerström.


Även om Sveriges vapenexport har varit en omdebatterad fråga, är det en bransch som många inte vet särskilt mycket om. Å ena sidan råder också en självbild som hänger ihop med den svenska neutralitetspolitiken. Att vi som land håller oss borta från krig och konflikt. Å andra sidan är vi en av de största vapenexportörerna per capita. Hur går detta ihop? I boken ges dels en överblick över industrin, företagen, lagar och regler, myndigheters roll och politikens involvering. Den ger också en beskrivning av utvecklingen fram tills idag och hur olika intressen står mot varandra. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur stor är den svenska vapenexporten? Vad är det för fordon, vapen och material som säljs? Hur många företag i Sverige är det som tillverkar och säljer vapen? Vem bestämmer och vilka regler är det som gäller? Hur har utvecklingen sett ut de senaste decennierna? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.