#309 Att vägleda och hantera barn genom trotsåldern med Clara Linnros

Boken heter "Det kallar det trots - om att vägleda små barn genom utveckling och uppror" och gäst är författaren Clara Linnros.


Den så kallade trotsåldern är en jobbig men viktig period i små barns liv. Samtidigt som barnen lär sig att gå, klättra och prata börjar det också uttrycka sin vilja. Ibland kan det kännas som att det enda de vill är att bråka och trotsa. I boken beskriver barnpsykologerna Malin Bergström och Clara Linnros hur man med ett lyhört föräldraskap kan hjälpa barn genom dessa svåra år. I grunden handlar det om att lotsa och stötta snarare än att sätta regler.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad kan man förvänta sig av barn som befinner sig i trotsåldern? Varför är denna period viktig och vad har den med barns utveckling att göra? Vad bör jag tänka på som förälder när mitt barn befinner sig i trotsåldern? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.