#351 Bärplockningsindustrin och journalistiskt wallraffande med Pelle Sunvisson

Boken heter "Svarta bär" och gäst är författaren Pelle Sunvisson.


Under tagen identitet levde Pelle Sunvisson tillsammans med ukrainska bärplockare under en säsong i svenska skogarna. I boken ges en skildring av den resa som arbetare gör som kommer till Sverige för att plocka bär. Den ger en inblick i såväl arbetsförhållanden, möjligheten till att tjäna pengar (eller inte tjäna pengar), konflikter och problem som kan uppstå längs vägen. Den svenska bärplockningsindustrin har varit omskriven de senaste åren, och den här berättelsen ger ett perspektiv från arbetarna själva.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur går det till när arbetare rekryteras och beger sig till Sverige för att plocka bär? Hur ser deras arbetsförhållanden ut? Hur går det till att använda wallraffande som metod? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.