#311 Autencitet med Irena Makower

Boken heter "Autentisk - Om självkännedom, självbestämmande och autentiskt liv" och gäst är Irena Makower, författare och psykolog.


Autenticitet och genuinitet är inte bara något vi uppskattar och tycker om hos andra människor - att själv vara och känna sig autentisk har också ett samband med att vi mår bättre och upplever större mening i livet. Men även om autenticitet är både viktigt och eftersträvansvärt - kan det många gånger vara lättare sagt än gjort att efterleva. Vi lever i en tid när många kan fråga sig: Vem är jag egentligen? Vad vill jag med mitt liv? Vad vill jag ägna mig åt? Och många gånger kanske vi gör det vi gör, och ägnar oss åt det vi gör, av fel anledningar. I boken görs en djupdykning i forskningen och olika perspektiv på vad autenticitet är och innebär presenteras.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad innebär det att vara autentisk? Varför är autenticitet så viktigt? Varför mår vi bättre när vi känner oss autentiska? Varför är autenticitet viktigt när det kommer till att skapa och bygga relationer? Vad kan man göra för att bli mer autentisk? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.