#326 AI för offentlig sektor med Peter Siljerud

Boken heter "AI för offentlig sektor - insikter, inspiration och möjligheter" och gäst är författaren Peter Siljerud.  


Det finns nästan inget det pratas mer om idag än AI, och en slutsats vi kan dra är att dess utveckling kommer innebära stora förändringar för oss alla. Därför är AI inte minst aktuellt för den offentliga sektorn. Tråkiga eller tidskrävande uppgifter kommer att kunna göras lika bra av datorer, eller kanske rent av bättre, och vi kommer både att kunna höja kvaliteten och använda våra resurser mer kostnadseffektivt. AI rymmer en otrolig potential, och framtiden skapas nu. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad utmärker AI från tidigare tekniska innovationer? Varför är AI viktigt just för offentlig sektor? Hur kan AI användas i offentlig sektor? Vilka är första stegen för att börja arbeta med AI? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.