#251 Framtidens välfärd med Maria Wolmesjö

Boken heter "Framtidens välfärd - Hållbar styrning, organisering och ledning" och gäst är Maria Wolmesjö, författare och forskare på Högskolan Borås.


Välfärden påverkar oss alla och vi möter den i olika faser i livet. När samhället utvecklas och förändras påverkas också förutsättningarna för välfärden. Kraven på framtidens välfärd kommer därför se annorlunda ut än kraven på dagens välfärd. Bl.a. ser vi en växande och friskare befolkning. Vi ser också en växande efterfrågan på personal till många vårdyrken, samtidigt som nya tekniska lösningar är på frammarsch. I den här boken görs analyser och reflektioner utifrån vetenskapliga perspektiv och med teman för en hållbar framtid - med fokus på styrning, organisering och ledarskapande inom välfärden.


I programmet pratar vi bl.a. om på vilket sätt Sveriges förändrade demografi kommer ställa nya krav på framtidens välfärd. Vi pratar om efterfrågan på arbetskraft kontra att ny teknik kommer utföra vissa arbeten. Och vi pratar om nya krav som kommer ställas på organisation och ledning inom framtidens välfärd. Lyssna och få en kortversion av boken!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.