182 Hur ny teknik förändrar arbetsmarknaden med Jonas Grafström

Boken heter “Moderna Tider 4.0 – Från kugge i maskineri till vinnare bland algoritmerna” och gäst är författaren Jonas Grafström.


Det brukar talas om att datorer och robotar mer och mer kommer att ta över våra jobb. Inte sällan är det dystra spekulationer eftersom det kan leda till ökad arbetslöshet. Men hur står det egentligen till om man ser till den historiska utvecklingen? Ny teknik har förvisso gjort att vissa yrken försvunnit. Men ny teknik har också lett till att nya yrken tillkommit. Det har också visat sig att ny teknik inte behöver “ta över”, utan snarare komplettera och stötta. I programmet pratar vi bl.a. om vilka jobb som tros försvinna på framtidens arbetsmarknad. Vi pratar om teknikens roll på arbetsmarknaden. Och vi pratar om hur man bör tänka som individ på framtidens arbetsmarknad. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.