#143 Könsskillnader och könstillhörighet med Eva Magnusson

Boken heter "Könstillhörighet: förklaringar, normer, betydelser" och gäst är Eva Magnusson, författare och professor emerita i psykologi.


Vi kategoriserar ständigt människor i vår omgivning vare sig vi vill eller inte. När vi möter nya personer placerar vi in dem i kategorier som t.ex. kön, ålder, hudfärg, yrke, klass och geografisk tillhörighet. Men problemet är att det ofta blir trubbiga bedömningar när vi klumpar ihop folk, oavsett kategori. Den kanske vanligaste kategoriseringen är just kön. Och det som är spännande när man pratar kön och könsroller är att våra associationer kommer ur en kulturell kontext, vilket gör att dessa också förändras över tid. I programmet pratar vi bl.a. om vad det är som skiljer män och kvinnor. Vi pratar om vad kategorisering av människor har för innebörd. Och vi pratar om hur man bättre kan hantera normer och förväntningar. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.