Slik jobber jeg: Sveinung Uddu Ystad

Sveinung Uddu Ystad

I podkastserien "Slik jobber jeg" møter du videojournalist og fotograf Sveinung Uddu Ystad i samtale med frilansjournalist Øystein Lie. 

      

Sveinung Uddu Ystad har jobbet som foto- og videojournalist i Dagbladet i en årrekke, i tillegg til også å ha hatt ansvar for bilde- og videojournalistikken i avisen. Uddu Ystad har drevet med opplæring i mobilvideo for journalister og organisasjoner. Etter å ha jobbet frilans i en del år, er han i dag frontsjef i Trønder-Avisa.

 

I podkastserien tar Lie deg med inn i livene til landets beste journalister, hvor de forteller om sitt engasjement og arbeid. Samtalene i podkasten gir et dypt innblikk i hva som driver de forskjellige journalistene, der de deler sine tanker bak hvordan de jobber. Uddu Ystad forteller hvordan han lager video ved hjelp av det som er for hånden - mobilen.

 

– Skal du ha en live-sending, så er det aller viktigste å ha bra lyd. Jeg pleier å si at du nesten kan snu bildet oppned, men hvis lyden er dårlig så forsvinner de som skal se på. Du må tenke på at lyden må sitte, forteller Sveinung Uddu Ystad i femte episode av podkastserien der reporter Øystein Lie møter noen av landets mest profilerte journalister.

 

Øystein Lie (f. 1970) er en frilansreporter, forfatter og fotograf som holder til på Frosta i Trøndelag. Lie har de siste årene levert reportasjer til flere aviser og magasinet, hovedsakelig DN Lørdag og D2.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.