Inte Bara Kläder - Susanne Ljung

Gäst i poddens 7:e avsnitt är Susanne Ljung, prisbelönt journalist och programledare. Susanne har skrivit om musik, mode, film och resor sedan 80-talets början. Hon associeras främst med stil, men började sin karriär genom att skriva om musik, något som varit hennes stora intresse sedan unga år. Via musiktidningen Schlager gick hon sedan vidare som frilansande skribent för Expressen, Vecko-Revyn och Slitz mm, och i slutet av 90-talet och fyra år framåt var hon chefredaktör för Damernas Värld.

Som programledare för det populära radioprogrammet Stil, som sänds i Sveriges Radio P1 varje fredag sedan 15 år tillbaka, gräver hon djupt i det ytliga, just som programförklaringen beskriver. Alltid lika påläst allmänbildar hon oss lyssnare med olika ämnen, kulturyttringar, personer och strömningar på temat stil, och många gånger handlar inslagen också om saker som vi inte haft en aning om att vi velat få kunskap om.

Sin egen klädstil hittade Susanne tidigt. En stilren, tidlös och mycket konsekvent stil med många svarta plagg, något som smälter särskilt väl in i New York där hon bor, förutom i Stockholm.

Hör Susanne Ljung i ett samtal om stil, om varför det för en del inte är något självklart spörsmål, om vad stil egentligen är och hur vi kan göra för att hitta vår egen, och om att stil inte enbart handlar om ytan utan också om vår relation med omvärlden.


⭐ Se bilder på Susanne i olika outfits genom livet på @intebaraklader på facebook och instagram.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.