Inte Bara Kläder - Sophie Tillquist

Gäst i det andra avsnittet av Inte bara kläder är Sophie Tillquist, stylist och operativ chef på ReRobe, ett exklusivare secondhand-koncept.

Med marknadsföring och ekonomi i botten har Sophie jobbat som bl.a. Ordning & Redas butikschef i London, som inköpare på Twilfit och som butikschef på Aesop. I New York utbildade hon sig till stylist.

Efter en identitetskris hon genomgick när hon blev mamma tänkte Sophie att kanske fler mammor kunde känna igen sig i en sådan förvandlingskris, och riktade då in sin stylingtjänst till mammor som ska tillbaka in i arbetslivet med sin nya mammakropp.

Efter 4 år i New York flyttade Sophie hem till Stockholm igen och riktade in sin styling mer på hållbarhet. Då modeindustrin står för 10% av våra koldioxidutsläpp, mer än både flygtrafik och sjöfart tillsammans, är det klokt att lära sig styla med det vi redan har. Vi inte bara maximerar vår garderob utan är samtidigt också snällare mot Moder Jord om vi inte ständigt behöver köpa nytt.

Hör Sophie Tillquist i ett samtal om kicken att hitta det unika och om vikten av att vara ensam om ett plagg, om varför vi ska vänja oss vid stringtrosor, om drömmar som vi väver in i våra nya inköp, om ohälsosam shopping, köpstopp och hållbarhet. 


⭐ Se bilder på Sophie i olika outfits genom livet på @intebaraklader på facebook och instagram.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.