Inte Bara Kläder - Cay Bond

Gäst i poddens 6:e avsnitt är Cay Bond, välkänd modejournalist, författare, och trendanalytiker. Med siktet inställt på framtiden har Cay arbetat runt om i världen och analyserat hur idéer, attityder, strömningar, ekonomi, politik och värderingar förändras i samhället, och hur det kan påverka uttryck i mode, kultur och design. Cay Bond startade modemagasinet Clic och ledde programmet Modemaffian. Hon har bevakat internationella modescener och skrivit böcker om mode, och jobbar nu också som föreläsare och curator.

De många åren i Paris har format hennes samhällssyn, såväl som hennes klädstil. I Frankrike har mode sedan långt tid tillbaka en framträdande plats i samhället, liksom litteratur, konst och andra uttrycksformer. Parfymbutikerna har sin självklara plats vid sidan av konstmuseerna, så att säga. Att kulturen så starkt kan, och bör hänga ihop med samhället i övrigt, är något som Cay tycker Sverige borde ta efter. 

Hör Cay Bond berätta om hennes syn på kläder, om vikten av nedärvd kunskap och kultur, om det hårda arbete som krävs för att skapa mode, om hur vi kan shoppa med huvudet, och om framtidens mode och hållbara strategier. Och hur gör man egentligen för att få till den där franska, chica klädstilen, som någon så träffande beskrivit som ett under av ofållad nonchalans och elegans?


⭐ Se bilder på Cay i olika outfits genom livet på @intebaraklader på facebook och instagram.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.