FAVORIT I REPRIS - Ingegerd Råman – En designikon i tiden

Under de år som jag drivit Inredningspodden har jag spelat in avsnitt med drygt 130 gäster. Under året kommer jag att sända några ”Favorit i repris”-avsnitt och den här veckan är det dags för keramikern och formgivaren INGEGERD RÅMAN – En av vår tids stora designikoner. Precis innan pandemin slog till hann jag besöka hennes ateljé på Skeppsholmen där hon tog emot med kaffe och en stor portion livsglädje och humor! Idag är hon snart 79 år och sedan vi spelade in har Liljevalchs tillbyggnad invigts där hon samarbetat med arkitekten Gert Wingårdh.


Hon har mottagit mängder av fina priser och utmärkelser för sin formgivning och vi pratar om vad sådant egentligen betyder. Ingegerd Råman skapar tydliga bruksföremål som tallrikar, glas, vaser mm i keramik och glas. Hon säger att hon vill ”skapa en motpol åt det vanliga livet som är åt helvete komplicerat”.

Välkommen till Inredningspodden Ingegerd Råman!


Följ Inredningspodden på Instagram: @inrednings_podden och Facebook: @inredningspodd. Kontakt via info(at)inredningspodden.com och Instagram. Missa inte arkivet som finns där poddar finns med drygt 130 avsnitt. Inredningspodden med mig Johanna Hulander tar upp olika ämnen inom inredning, design och arkitektur. Det kan vara allt från konst, färgsättning, inredning eller trädgård. Följ podden på Instagram @inrednings_podden för att se filmer och bilder på gäster och nyheter! DELA AVSNITT DU GILLAR, GE BETYG I DIN PODD-LYSSNARE, TIPSA GÄRNA OM VILKEN GÄST DU VILL HÖRA I KOMMANDE AVSNITT OCH PRENUMERERA FÖR ATT FÅ NYHETSBREV PÅ INREDNINGSPODDEN.COM SÅ MISSAR DU INGA AVSNITT!


NYHET för 2022 är att Inredningspodden kommer att ordna kurser och workshops med olika gäster under året! Prenumerera på nyhetsbrevet på www.inredningspodden.com för att få mera information! 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.