Episode 67 - Ingeborg Senneset og spiseforstyrrelser

Jeg leste Ingeborg Senneset sin bok Anorektisk på buss, båt og trikk og gråt offentlig flere ganger. I denne episoden av Ingefær snakker vi om å være syk, om å være frisk, om skam og at språket ikke alltid strekker til.


Flere har etterlyst temaet spiseforstyrrelser på Ingefær og dette er mitt forsøk på å ta opp temaet. Jeg sier forsøk, for som jeg åpner episoden med er det vanskelig for meg å snakke om noe jeg ikke helt ut forstår; språket mitt strekker ikke til. Det gjorde ikke mitt heller, sier Ingeborg. Det var perioder hvor jeg bare skrek.


Ingeborg Senneset er journalist i Aftenposten, styremedlem i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN, meddommer i Oslo tingrett, utdannet sykepleier, foredragsholder, og tidligere blogger og redaktør. Men i over halve livet har hun slitt med en spiseforstyrrelse, en spiseforstyrrelse som startet som en handling for å overleve men som holdt på å ta livet hennes.


Hun var innlagt på tre ulike sykehus i perioden 2007 - 2012, og Anorektisk... For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy