Alisa Vitti om hormoner, syklus, pms og det fjerde trimester

Alisa Vitti er gjest i episode 165 av Ingefær podcast som handler om hormoner og kvinners syklus. Hormoner og syklus er etter min mening noe av det mest spennende vi kan snakke om – og viktig – fordi det påvirker oss både fysisk og psykisk, både positivt og negativt. Alle som har hormonelle utfordringer, pms, utfordringer med å bli gravid, mens-smerter eller plager i overgangsalderen, vet at hormoner påvirker hvordan vi har det.


Alisa Vitti er forfatter av Woman Code og In The Flo, og har både app og nettside som tilbyr kunnskap om hormonbalanse til kvinner.


I denne episoden snakker vi blant annet om kvinners 28-dagers syklus og hvordan de ulike fasene i syklusen vår påvirker oss fysisk og psykisk – og hva vi kan gjøre med trening, mat og generell livsstil til å støtte syklusen i å fungere best mulig. Alisa deler sin historie med polysystisk ovarie-syndrom og hvordan det å få denne diagnosen endret alt. Vi snakker om hvordan mensblodet vårt forteller oss hver måned hvordan kroppen vår har det. Vi snakker om det fjerde trimester, og at for få snakker om hvordan det er å være i premenopausen, som man er fra ca 35, og føde barn – som jeg gjorde med Lisen. Vi snakker om østrogendominanse, at ingen skal oppleve pms, om hvordan stress påvirker oss ulikt i syklusen, og mot slutten av episoden deler Alisa sitt syn på p-pillen og gir alternativer. Helt til slutt hyller hun klitoris og forteller om fordelene med en «self pleasuring practice» to ganger i uken. Vi kan nyte oss til helse, rett og slett, og det kan vi jo like!


Nettsiden til Alisa Vitti. https://www.floliving.com/


Boken min Litt Lykkeligere som også inkluderer trening og hormoner


Nyhetsbrevet mitt Klem og Pepp som handler om hormoner, vaner, litteratur, trening – kort sagt alt som gjør livet enda bedre.


Link til bøkene hun nevner, nettsider, podcaster og annet nyttig hormon-snacks, finner du her. https://saralossius.no/2021/05/22/hormonsnacks/


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.