Podcast med Spaces grundare: Detta är en lönsam affär!

Gaming, Avicii-utställning, konserter, shopping restauranger och kaféer ska locka människor till nyöppnade it- och kulturcentrumet Space på Sergels Torg. Bakom hundra miljoners satsningen finns Björn Ulvaeus Pop House och AMF fastigheter.  

- Det är gratis att komma in, men vill du spela kostar det 45 kronor i timmen. På helgerna är det öppet dygnet runt.

Det började med att Mats Hederos på AMF fastigheter 2017 vill göra något med musik. Han fick kontakt med Per Sundin på Pop House och det blev Space som öppnar till helgen i Stockholm. 

- Detta är en lönsam affär för oss. Annars hade vi aldrig gjort det. Det finns två planer. Den stora är att göra Sergelstorg och området runt här attraktivt. Det gynnar oss. Den lilla planen är att få varje projekt lönsamt. Det har vi lyckats med här också. Vi har hittat en bra aktör som satsar hela vägen ut. 

Per Sundin på Pop House:  

- När Mats kom till mig och sa musik kände jag, kan vi bara detta med e-sport och gaming. Kan vi skapa en scen för både musik och e-post. Nu skapar vi en plats där vi kan ta emot 600 personer utan att det stör någon. Detta ska bli en mötesplats för den digitala generationen. När Stureplan och Sturegallerian byggs om graviterar Stockholms centrum ner mot Sergels Torg. Nu vi kan ta bort stämpeln av droghandel och prostitution. Lösning är inte att ta bort människor utan att fylla detta med människor, mer kultur och musik.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.