Arvtagaren: Sebastian Löffler

Arvtagaren: Sebastian Löffler


Efter 15 år utomlands återvänder Sebastian Löffler till Göteborg. Han är sedan några månader vd för Hotel Opera i rikets andra stad. Hotellet är en del av Ligula-koncernen som ägs av Sebastians far Uwe Löffler. 

Hur är det?

- Det är jättekul, det är mitt första jobb sedan jag var hovmästare på en av våra restauranger för femton-sexton år sedan. Jag arbetar inte vägg i vägg med min far. Det finns en area-manager mellan oss. Jag född och uppvuxen med koncernen. Den är en stor av mitt liv, säger Sebastian Löffler till Travel News podcast.


Under sin tid som chef på Mandarin Oriental Hotel Group i London och New York lärde han sig att allt går att lösa. Från helikopter till flygplatsen via lila elefanter vid barnfotograferingar och kravet att leva i en annan tidszon. Det handlar bara om att acceptera prislappen. 

- Jag har lärt mig att inte säga nej till någon. 

Hur undviker man missar med kräsna gäster?

- I bolaget jag jobbade tidigare löste man det genom att två eller tre chefer kollade allt innan gästen kommer. Det handlar om att dela ut rätt information. Men fel kan alltid uppstå. 

Vi pratar också om den stora ökningen av hotellrum i Göteborg, minst 2300 rum väntas de närmaste åren. 

- Alla kommer inte att överleva. Det är väldigt många rum. När Liseberg är stängt och Håkan Hellström inte är på Ullevi kommer det att vara för många rum. Ett annat problem är att det är svårt att hitta medarbetare. Det är inte alltid det fräckaste att jobba på hotell. Duktiga kockar och bartenders söker sig till coola restauranger och mindre cocktailbarer. 

Stadens mål är att dubbla antalet kommersiella gästnätter till 9 miljoner. 

- Det är inget fel på målen, men de måste vara realistiska. Göteborg är inte en sommarstad utan en eventstad. Det måste finnas ett ständigt flöde av människor om vi ska nå kommunens mål.


Intervjun gjordes i början på juni.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.