Säsong 8 - Igor Ardoris del 1/2 - Avsnitt 63

Välkommen till det första av två avsnitt fulla av kunskap och inspiration om mental träning med Igor Ardoris. Igor är mental tränare, författare, föreläsare, pedagogisk konsult och i grunden förskolelärare och med en bakgrund i landslaget i karate. Igor är grundare av Budo Mental Training – mental träning för hantering av svåra situationer och har sedan 2007 utbildat bland annat elitidrottare, lärare, polis, ambulanssjukvårdare och företagsledare i att agera utifrån lugn och balans i pressade situationer.
Igor har direkt erfarenhet av högrisk situationer genom att sedan sina tidiga tonår ha tävlat i kampsport på elitnivå, arbetat som dörrvakt i Malmös nattliv, men framför allt, genom upplevelsen av att vara en civil och utsatt ung man mitt i inbördeskriget på Balkan.
I det här avsnittet riktar vi in oss på mental grundträning, hur du själv kan träna upp det och vart du kan börja. Vi kommer också in på djupa frågor som hur du kan hantera din värsta rädsla och varför "Monte Mori" - att påminna dig om att du är dödlig är balansen och fortsättningen av ordspråket som lyder "Carpe Diem". Igor ger dig verktyg kring hur du lär dig hantera motgångar och varför muskulär avspänningsträning och mental avslappning alltid kommer först när du ska bygga din mentala styrka från grunden. Trevlig lyssning!

Om du blir nyfiken på hur du kan börja träna upp din mentala grundstyrka så kommer här de boktips och ljudfiler vi pratar om i avsnittet:
Böcker som du kan beställa på www.buenavida.se eller på nätbokhandlar:
"Mindtraining- Grunderna i mental träning", av Igor Ardoris och Lars-Eric Uneståhl
"Att lära sig förlora", "Hypnothinking" och "Stark på Insidan", av Igor
"Stolt, stark och säker - en bok om helhetsträning för golfare" där Igor är en av gästförfattarna.
Ljudfiler:
I appen "Mental training" - Mental grudträning- 4 ljudfiler
I appen "Stark på insidan" med Igor's ljudfiler
Stolt, stark och säker - mental grundträning för golfare - finns på www.buenavida.se.

Om du har några frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till mig på info@jennyhagman.com