Avsnitt 61 - Lars-Eric Uneståhl del 1 av 2

Välkommen till del 1 av 2 med den fantastiska Lars-Eric Uneståhl, grundaren av mental träning, psykologen och forskaren som sedan 60-talet forskat om och studerat vad som får människor att må och fungera bra i längden. Idag är Lars-Eric fortfarande fullt aktiv och senast i förra veckan blev översättningen av träningsprogrammen i den mentala grundträningen översatta till arabiska för att kunna nå områden där krig har ökat oro och ångest hos många människor. I det här avsnittet berättar Lars-Eric om hur du kan hantera en kris såsom coronakrisen genom mental träning, hur du lär dig hantera din rädsla och hur du hittar lugnet. Vi kommer in på mental tuffhets träning, placebo och nocebo effekter och vad du kan göra om du blivit arbetslös för att vända situationen till en möjlighet. Detta är del 1 av 2 och nästa avsnitt kommer nästa vecka, den 24 april.

I slutet av programmet delar jag med mig av en modell du kan använda för att lära dig släppa taget om det du inte kan påverka, samt en dikt som handlar om hur du kan möta motgångar med öppna armar.

Lars-Eric har också precis spelat in ett mentalt träningsprogram som du kan använda för inre och yttre trygghet och du hittar det gratis på följande länk:
https://www.unestaleducation.se/webshop/#!/Inre-&-Yttre-Trygghet/p/187279784/category=2833260
Trevlig lyssning och hör av dig till mig om det dyker upp några frågor eller funderingar på info@jennyhagman.com. Och vill du höra mer om grunderna i mental träning med Lars-Eric så hittar du fyra avsnitt till i säsong 1 och 4 här i Idrott-och ledarskapspodden! Och vill du veta vad Lars-Eric har på gång så kan du gå in på www.slh.nu.