Säsongstart säsong 8 - Tanja Djelevic - Avsnitt 58

Välkommen till säsong 8 av Idrott-och ledarskapspodden. I detta avsnitt möter du Tanja Djelevic som bor och jobbar i Los Angeles, USA. Tanja är psykolog och har jobbat som personlig tränare och coach med inriktning på fysisk och mental styrka i över 20 år. Hon är en av de mest eftertraktade coacherna i LA och har bland annat tränat många skådelspelare såsom Uma Thurman (som hon tränade inför filmerna Kill Bill), Pink, Matt Dillon mfl. När vi spelade in det här avsnittet befinner vi oss mitt i en hälsokris pga Coronaviruset och vi börjar avsnittet med att reflektera kring det och Tanja delar med sig av hennes bästa råd när du hamnar i en kris där mycket hamnar utanför din kontroll.
Vidare berättar Tanja om hur du gör för att träna kropp och sinne långsiktigt så att din träning blir hållbar. VI pratar om vilka målbilder som fungerar och som inte fungerar och vikten av att ha små små mål dagligen så att du hittar en vana du kan hålla.
Tanja var tidig med att förstå vikten av balansen mellan aktiv träning och avslappning och hennes första bok "Livskraft" har hon tagit med många övningar för både fysisk och mental styrka. På följande länk har hon delat med sig av en andningsövning bara för DIG och vi hoppas du kan få användning av den för att behålla lugnet och hitta återhämtning. Du kan läsa mer om Tanja på www.tanjadjelevic.com och även hos Yogobe.com som hon samarbetar med och där du hittar träningsprogram med Tanja. Här är nu länken till andningsövningen:
https://youtu.be/lZTC-AJMiBs
och ett 12-veckors träningsprogram för att "Skapa Livskraft med enkla och effektiva övningar som heter "Dailyfix" hittar du på Tanja's youtube kanal, Tanja Djelevic!
Trevlig lyssning!