Ultralöparen Johan Steene, #232

Jag gissar att Johan Steene är ett bekant namn för er som följer denna podcast - jag sträcker mig till och med så långt och säger att han är känd.


Han har varit med i Pace on Earth Podcast två gånger, i Maratonpodden en gång och det skrivs artiklar om honom både i Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.


Det här är ju inte alltid något positivt för mig - visst det är bra med mycket material för research men man vill ju inte göra samma intervju som redan gjorts, ställa samma frågor som redan ställts.


Därför valde jag att göra en intervju som på något vis kompletterade de två fantastiska avsnitt som Pace on Earth har gjort med Johan, så om ni inte redan har lyssnat på dom så rekommenderar jag er att göra det. I ett av avsnitten grottar de ner sig ordentligt i det mytomspunna Barkley Marathons - något som vi knappt nämner i denna intervju.


Vi pratar istället väldigt mycket om krishantering och ultralöpning med den nu pågående Covid-19 pandemin som fond. Vi pratar även väldigt mycket om Johans värnplikt som ytbärgare och hur han en morgon i september 1994 väcks, kallas ut på insats och snart befinner sig i en helikopter som, via en snabb omlastning i marinbasen i Berga, möter dagens första solstrålar då de anländer till den plats där passagerarfärjan Estonia har förlist.


På plats påbörjar den värnpliktige Johan arbetet med att rädda nödställda tills helikoptern blev full och så länge som det fanns levande kvar i vattnet.


Support till showen http://supporter.acast.com/husky.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.