Skyrunner och längdskidåkare: Petter Engdahl, #219

Jag tycker att det är extra roligt när man får möjlighet att göra hembesök i samband med intervjuer - visst det tar lite mer tid än att bara dra in till en studio i stan men det tillför alltid något. Stämningen blir lite lugnare och kaffet bli lite godare.


I detta fall innebar det en tågresa till Borlänge där Petter Engdahl hämtade upp mig för vidare transport till Torsång där han har vuxit upp.


Ett hemma-hos reportage avslöjar också mer saker: när vi kliver in i föräldrahemmet så gör vi det i en hall som känns mer som en bra utformad värmestuga en sportlovsvecka än en hall i ett bostadshus. På varje krok hänger löparryggor, förstärkningsplagg och ett oräkneligt antal trailskor står uppradade. Precis bredvid dörren står en diskho där man kan spola av smutsiga skor, rakt fram ligger ett hemmagym. Det står klart att man kommit hem till en mycket aktiv familj.


Det har varit kul att följa Petters utveckling och de senaste två åren har han verkligen exploderat i Skyrunningvärlden: rankad tvåa i Skyrunning World Series 2018, fjärdeplats på Limone Skyrace (Kilian Jornet kom in som sexa) , vinst på bland annat Livigno Sky Marathon och inte minst banrekord på Vertical K-banan i Åre så har han nu etablerat sin rättmätiga plats i världseliten.


Support till showen http://supporter.acast.com/husky.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.