Samtal med viltplockaren Niki Sjölund, #222

En lördag i oktober åkte jag till Gömmarens naturreservat för att möta upp med viltplockaren Niki Sjölund, på instagram kanske mer känd som @neonatur.


Vi tillbringade förmiddagen med att plocka lite trattkantareller och lite våtarv, eller "nate" som jag kallade det, som Niki sedan tillagade en helt otroligt god kantarelltoast av - givetvis över öppen eld.


Den långa intervjun är som vanligt inspelad på acasts studio, men kortare inspelningar skedde runt lägerelden.

Niki har även skrivit boken Vildplockat som finns att köpa på Naturkompaniet. Under intervjun berättar han även lite om kommande bok som kommer ut under 2020.


Vi pratar om hans uppväxt i Åsele, uppväxten med fiske och strövtåg i skogarna, om att hamna på Hotell och restaurang på gymnasiet och om längtan bort från den lilla byn. Om att hamna i Stockholms restaurangvärld och platsen hos Niklas Ekstedt som öppnade upp ögonen för Niki som bildade en bro med barndomens skogar och den moderna restaurangmiljön.


Om att ta steget att lämna det hetsiga arbetet i köket för att istället förse lyxkrogar med ätbart från skogen, om att hitta inspirationen i upptäckslusten.


Vi pratar även en hel del om att förvalta ett arv, om kunskap om hantverk och vikten av att skapa med händerna.


Support this show http://supporter.acast.com/husky.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.