Lång intervju med Fjällrävens VD Martin Axelhed, #228

Martin Axelhed var 28 år då han fick frågan av Fjällrävens grundare Åke Nordin om han var beredd att ta över rollen som VD för ett av de absolut största varumärken inom friluftsliv som vi upplevt.


Året efter blir det officiellt och som nästan yngst i de flesta sammanhang presenterar Martin sin vision för företaget som dess nya VD.

I min research inför denna intervju märker jag att det knappt går att finna en enda intervju med Martin, trots att hans karriär och roll inom svenskt frilufts- och affärsliv borde göra honom mycket mer känd. Därför känns det extra kul att kunna bjuda er på denna långa intervju med Fjällrävens VD.


Vi pratar om en uppväxt utanför Enköping präglad av friluftsliv med bland annat turskidåkning och ett spann med grönlandshundar som grund i ett brinnande, passionerat friluftsliv. Vi pratar om hans pappas roll i hur Martin ställdes öga mot öga med Åke Nordin, att väga utbildning mot arbete för Fjällräven och processen att vi en mycket ung ålder ta över efter en ikonisk grundare och företagsledare.


Support till showen http://supporter.acast.com/husky.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.