Intervju med action- och äventyrsfotografen Sophie Odelberg, #155

På kort tid har fotografen Sophie Odelberg slagit sig fram som en av de riktigt stora action- och äventyrsfotograferna i Skandinavien.

Hon är ambassadör för Canon, hon skriver krönikor och inlägg på Kamera & Bild och har redan gjort stora kampanjer för bland annat Nike, Adidas och Röhnisch. Sophie startade företag redan när hon var sjutton år och började tidigt att jobba på reklambyrå där hon efter ett kort tag fick frågan om hon kunde jobba i Photoshop samt om hon kunde fota. Resten är, som man säger, historia.

Vi pratar om hur det är att växa upp på Gärdet i Stockholm, om familjens paradis ute i Skärgården - ett veritabelt Bullerbyn med ett tjugotal kusiner i ungefär samma åldrar. Vi pratar om hur hon prövat de flesta sporter som barn men hur hon till slut fastnade specifikt för skidor och klättring - Sophie började med klättring redan i lågstadiet.

Vi pratar om att utmana sig själv, om att dra ensam till Västindien på en enkel biljett för att sova på okända människors båtar, om hennes otålighet, om att lägga ned 10 000 timmar på att bemästra något, om bildens roll i sociala medier och framförallt om varför Sophie är den första kvinnliga fotografen som jag har intervjuat i Husky.


For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy