Landsvägscyklisten Sara Penton om livet som professionell cyklist, #180

Första gången som jag träffade Sara Penton var på ett fik i Hammarby sjöstad då hon cyklade med den smått mytiska cykelgruppen Le Peloton. Då var Sara i början på sin satsning och mycket har hänt sedan dess.


När Sara var liten cyklade hon tillsammans med sin släkt från Stockholm till Gibraltar uppdelat på olika etapper så att cyklingen i vuxen ålder skulle bli en stor del av hennes liv var kanske ingen stor överraskning. Nu har Sara siktet inställt på OS 2020.


Vi pratar om hennes uppväxt i Mälarhöjden där hon bland annat spelade fotboll och schack. Efter problem med skadade fotbollsknän och en tid med resor hittade bland annat Nordic Military Training och ett jobb på cykelbutiken Cykloteket blev hon indragen i en Klassikersatsning där hon upptäckte en talang för cykling.


Vi pratar ganska mycket om hennes tankar kring lagsport inom cykling med hennes bakgrund inom fotboll, vi pratar om varför hon bestämde sig för att satsa helhjärtat på karriären som professionell cyklist. Om att ta steget till att köra för internationella klubblag och om att slå ut tänderna i en krasch.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy