Om långfärdsskridskor, Banksy och Sigtunarännet med Per Sollerman, #195

De flesta intervjuer som jag gör är med personer där det finns ganska gott om artiklar och artiklar som jag kan använda som research.


Men då jag skulle intervjua Per Sollerman fanns egentligen inte så mycket mer än filmen "A Nordic Skater" som gjorde succé och på kort tid blev en Staff Pick på Vimeo.


Kanske var det därför som intervjun blev så oväntad och bra?


Efter 33 år i Norge så flyter språken och terminologin lika fritt som perfekta skridskoskär på svart kärnis...eller "stålis" som det heter i Norge...


Vi får följa Per från hans uppväxt i Falun till att, via bartenderjobb i Stockholm, bli ett etablerat namn inom Oslos klubb- och nöjesliv. Vi pratar om hur hans intresse för friluftsliv först kom i vuxen ålder, vi pratar musik, Massive Attack och om ryktet att grafittikonstnären Banksy faktiskt är en av bandets medlemmar.


Vi pratar om Pers första kontakt med "svenskeskøyter" under en nu legendarisk helg utanför Oslo, om skillnader mellan norsk och svensk åkning och om varför Per tror att klimatförändringen är en anledning till långfärdsskridskons ökade popularitet.
For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy