Swimrun, Adventure Race, Triathlon, cykling och livet med Marika Wagner, #182

När jag träffar Marika Wagner för intervjun har hon bara på den senaste månaden hunnit med att komma tvåa på ÖTILLÖ och även som lagkapten fört sitt lag över mållinjen på Nordic Islands Adventure Race där man tävlade från Stockholm till Finland via Åland.


Jag har lärt känna Marika under de senaste åren och vi har varit på många träningsresor tillsammans, bland annat till La Pared och Apollos Liveaboard Adventure Race Camp i Turkiet. Så det var otroligt kul att äntligen få sätta en riktig intervju med henne.


Vi pratar om hennes uppväxt i Upplands Väsby, om sommarstället i Roslagen och om barndomens skidsemestrar som blev mycket betydelsefulla för henne. Om då hon började med triathlon, varför hon hittade ett sammanhang där och en ny mening med hennes träning.


Under triathlonkarriären upptäckte hon en talang och passion för cykling, så detta blev ett block som hon valde att fokusera på - varpå hon hamnade mitt i klubben CK08:s satsning på ett damlag där hon bland annat träffade Sara Penton.


Vi pratar om då hon började att jobba som brandman och plötsligt hamnade i samma arbetslag som Jesper Andersson Mars - mannen som kanske är mest känd för att vara en av De Fyra som efter ett fyllevad på Utö Värdshus genomförde världshistoriens första ÖTILLÖ. Jesper tjatade på Marika att köra tävlingen 2013 och efter det var hon fast.


For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy