#14 Mustafa Panshiri - Hur kan vi prata om integration?

Han var en av de få afganska poliserna i Sverige. Han sa upp sig för att åka land och rike runt för att prata om kreativ integration och hur vi kan skapa ett samhälle tillsammans. Nästa äventyr var att skriva en bok tillsammans med Jens Ganman, som inte heller var helt enkelt.


Gästen idag är såklart den omtalade och önskade Mustafa Panshiri.


I två timmar sitter Navid och Mustafa i Navids nya kontor och pratar om polisens arbetsmiljö idag och hur låsta de är i sin situation. De pratar om vad som hände i Almedalen 2018 och hur godkännandet av att NMR gång på gång får fortsätta demonstrera trots upprepat hot, våld och osäkerhet.


Såklart kommer dom in på kreativ integration som är Mustafas huvudprojekt. Vad är skillnaden på integration och assimilation? Varför är ordet assimilation så negativt betingat? Är det så farligt att tillåta burkinin, för vad är nästa steg?


Lyssna in på avsnittet och kom med åsikter vad ni tycker. Vill ni fortsätta diskutera avsnitten, kom då med i gruppen Hur kan vi - Eftersnack.

https://www.facebook.com/groups/hurkanvi/Vill ni följa Mustafa Panshiri, då kan ni göra det här: Hemsida: https://www.panshiri.se

Facebook: https://www.facebook.com/Kreativinteg...

Är ni intresserade av Det lilla landet som kunde så hittar ni den här: https://www.bokus.com/bok/97891887518...


__________________________________________________________


Gillar du det du hör, då har du möjlighet att stötta oss via swish och det ger oss möjlighet att bjuda in fler gäster att samtala med. Det gör du på nummer: 123 124 77 33


Tack kompis

Samtalet fortsätterFölj oss på sociala medier:


Instagram: @Hurkanvi

Facebook: Navid Modiri

Twitter: Modiri_navid


Glöm inte prenumerera på vår kanal här på Youtube. Då missar du inte några extramaterial eller andra spännande videos.


Besök vår hemsida för att läsa mer:

www.hurkanvi.se.


Vill du kontakta oss?

hej@hurkanvi.se