99. Sara Nilsson & Patrik Sjöberg - Tar action med Dumpen.se

OJ, det här var ett tufft avsnitt att spela in.


Patrik Sjöberg och Sara Nilsson berättar om anledningen till att de för 2år sedan startade Dumpen.se och vad de bär med sig för egna upplevelser från sin barndom. Patrik känner de flesta igen som en stor friidrottare och världsstjärna i höjdhopp. Det var där han mötte sin tränare som sedan började utnyttja honom sexuellt som barn. Eftersom tränaren blev ihop med hans mamma följde övergreppen med honom ända hem.


Patrik känner fortfarande av sveken inom sig, att ingen reagerade. Att det kunde pågå i hemmet utan någon reaktion från hans mamma. Att ingen i skolan eller i träningshallen ifrågasatte hans arg beteende. Istället blev han med sin frustration och ilska sedd som en "Big Fighter".


Människor duckar och vill varken se eller förstå att sexuella övergrepp på barn inte är något ovanligt. De berättar att så mycket som 25% av alla barnen någon gång har blivit eller idag blir utsatta för sexuella övergrepp....och den siffran ökar.


De önskar att vi alla börjar ställa högre krav på våra politiker att skydda barnen. Det finns inget skydd för dem idag, ingen lag på barnens sida utan det är mer vanligt att det är synd om pedofilen. Frågan om att få till en ny lag för barnen är bara en av många som Dumpen.se driver hårt idag.


Vi vuxna behöver kliva fram och ta mycket större ansvar och börja agera. Vi måste förstå att det hela tiden skickas "dick pick" bilder, män som söker upp barn via barnens sociala kanaler mm mm

Alla Barn Är VÅRA Barn - som Sara och Patrik så fint säger!

Och det är verkligen sant!Följ Patrik och Saras insatser på Instagram och Facebook...sök upp Dumpen.se

Där tar de även emot donationer för att kunna fortsätta driva sina insatser.


OBS! kom ihåg att prenumerera på podden


Vår hemsida: https://changemakersthemovement.com

Change Makers Day på Cirkus: https://changemakersthemovement.com/cirkus/


Följ oss Change Makers The Movement på:

Instagram: changemakersthemovement

Facebook: Change Makers Academy


Följ mig Annette Forslund på:

LinkedIn: Annette Forslund

Instagram: annetteexistens


Följ mig Annette Stjernström på:

LinkedIn: Anette Stjernström

Instagram: anette.stjernstrom


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.