98. Kerstin Dejemyr - Gärningsmannen är polis!

Kersin Dejemyr - alltså så cool och modig.

Efter tjugosex år inom polisen så lämnar hon yrket och börjar som föreståndare på en bowlinghall. Det blev inte långvarig men hon tog med sig massa lärdom om hur vardagslivet fungerar utanför polisen. Hon avslöjar även vad hon stal med sig från polisen när hon slutade :)


Vi kommer in på frågan hur hon blev behandlad inom polisyrket och varför hon valde att sluta. För hon var ingen direkt "duvunge" och följde det som alla andra gjorde . Nej Kerstin är mer rebellen än den som anpassar sig efter förväntningar. Det visar hon bla genom sitt agerande när hon startade polisens MeToo upprop #nödvärn. Lyssna när Kerstin berättar hur det skedde, anledningen och vilka följder det fick för henne.


Efter det har hon hunnit skriva boken "Gärningsmannen är polis", som handlar om hennes egna resa inom polisen. Hon har fortfarande ett stort engagemang inom säkerhet genom företag ihop med sin man, där de agerar som bla säkerhetsterapeuter. Hon har nyligen starta upp ännu ett företag med inriktning att öka förståelsen inom olikheter, bla med uppdrag i Mellanöstern.


Vi kommer även in på viktiga ämnen som otrygghet och tystnadskultur, inte bara inom poliskåren utan i hela samhället. Varför är det så och vad kan vi som individer göra åt det?


Massa Massa annat spännande kommer du också få ta del av i det här samtalet, och Ja denna kvinna är inte bara modig och cool, utan har ett stort hjärta i det hon tar sig för.


Kontakt:

Kerstin Dejemyr hittar du på Instagram...och titta noga i hennes profil så ser du att hon för en Changemaker

Change Makers Day läser du om här: https://changemakersthemovement.com/cirkus/


Och Du...kom ihåg att prenumerera på oss och maila gärna vem du skulle vilja vi har med som gäst i podcasten Hundra Procent Ansvar

hello@changemakersacademy.se


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.