Avsnitt 29 - Vi behöver hjärntvättas

Annette håller på att förkovra sig i människans ursprung och biologiska förmågor vilket leder oss in på massa spännande samtalsämnen om Varför och Hur.


För 10 000år sedan blev människan jordbrukare och från dess har både sjukdommar och krig ökat.

Vi har dragits in i system som är så lång från människans naturliga ursprung. Vi kommer längre och längre ifrån det som är vår natur, det som är vår uppgift vilket gör att de flesta av oss går till jobb där vi inte är i vårt rätta element. I grunden vill människan bidra till något gott och känna tillhörandet till en grupp - men idag är det så många som istället känner en saknad av meningsfullhet.


Vi sjunker in i diskussioner om att dagens samhället vänts upp och ner, att ex mammarollen har en låg status.

I vårt ursprung behövdes alla och det var viktigt att alla gjorde det de var bäst på för att gruppen skulle överleva och vilket också ledde till att alla kände sig behövda och meningsfulla.


Så varför är det så svårt att Vakna Upp och sluta rusa genom livet efter fler och större prylar för att tro det är just det som ska fylla mitt tomrum? Förr jagade människan i snitt 3 tim dag och resten av dagen spenderade de med barnen och de andra människorna. Idag spenderar säkert många inte ens 3tim/dag med familjen.

Vi har rent av blivit sinnessjuka och skulle behöva "hjärntvättas"??


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.