181. "Vad Ukraina tvingats uppleva är betydligt värre än att jag gått miste om lite pengar." – Lucas Wallmark

När Ryssland beslutade sig för att invadera Ukraina fick det följdverkningar på hela världen, inklusive idrotten och ishockeyn. I veckans avsnitt får ni höra en spelare som aktivt valde att lämna sin ryska KHL-klubb CSKA Moskva för att han inte kunde stå bakom Rysslands agerande.
Han heter Lucas Wallmark – och han har tillsammans med sin lagkamrat Joakim Nordström hyllats unisont för sitt ställningstagande.
I avsnittet berättar Lucas om vad han upplevde på plats i Moskva under krigets inledande dagar, flyktvägen från Ryssland, samtalen med CSKA, hur avtalen löstes, miljonerna han gått miste om, pengarna han fick behålla från kontraktet, varför det var självklart att stå upp för Ukraina, hur han ser på övriga KHL-svenskar som blev kvar i Ryssland under slutspelet, stödet från svenska ishockeyförbundet och hur hans familj hemma i Sverige mådde.
Dessutom blickar han mot stundande VM – som blir hans första i karriären. Det blir även ett samtal om hans klubblagskarriär, åren med Skellefteå och Luleå, kärleken till Björklöven, relationen med Per Kenttä, hyllningen till Rod Brind'Amour, framtiden som verkar ligga hos Zürich och tankarna på att en dag dra på sig "Löven"-tröjan.