132 Hanna Gillving - Ketolicious - Fettet som kropp och hjärna älskar!

I det här avsnittet intervjuar vi Hanna Gillving som nyss kommit ut med boken Ketolicious. Den handlar om varför och hur man äter en ketogen kost, dvs en kost med mycket fett. Hanna är utbildad Funktionsmedicinsk Kost- och Hälsocoach och har själv en historia med hälsoutmaningar bakom sig som hon till mesta del löst med sin kosthållning. I det här avsnittet pratar vi om en antiinflammatorisk ketogen kost och vilka effekter det kan ha för hälsan, kroppen och hjärnan. Vi bland annat pratar om vilka fetter som är livsnödvändiga och vilka som vi helst ska vara utan. Vi pratar om hjärnhälsa, periodisk fasta och hur man ska tänka om man har problem med sköldkörteln och vill äta ketogen kost. Dessutom snuddar vi in på karnivorkost, dvs köttkost.

Några böcker och hemsidor som nämns i avsnittet:
The salt fix, James Dinocalontino
Växtparadoxen, Steven R Gunry
Dr Paul Saladino - carnivoremd.com
Dr Shawn Baker - meatheals.com

Mer information om Salli och deras fina stolar hittar du här: salli.com

Victorias blogginlägg om Salli hittar du här: vitalista.se/post/hur-kan-din-stol-påverka-din-hälsa-och-prestation

Hälsosnack Live!
Häng med på en fantastisk dag ute i skärgården med oss och några av våra gäster! Den 20 oktober anordnar vi tillsammans med Hälsosamma Möten Hälsosnack Live!
En dag med föreläsningar, musik, god mat, meditation och mingel på Säby Säteri ute på Ingarö.

Med koden hälsosnack får du och dina vänner 200 kr rabatt på biljetten. Mer information och bokning hittar du här: vitalista.se eller här: 
https://sv-se.invajo.com/event/hälsosammamöten/hälsosnacklive20oktober2019