137 Mona Brenkle Gejer - Lär känna dina drivkrafter och lyckas med din hälsosatsning!

Vi har träffat Mona Brenkle Gejer som är ledarutvecklare på Protea, för att prata om hur olika personer motiveras och vilka drivkrafter som finns för att skapa förändring. Mona använder ett verktyg som heter Enneagrammet som har nio olika personlighetstyper och i det här avsnittet får vi veta mer om dessa olika typer och vad som driver oss till att förändra oss. Det här verktyget är jättebra för att inte bara lära känna sig själv bättre, men även hur andra fungerar och på så sätt utvecklas i sina relationer både privat och på jobbet. Här får du kanske också svaret till hur du kan lyckas med dina nya goda hälsovanor!

För alla som vill veta mer om Enneagrammet har Protea erbjudanden för företag. Dels en personlig introduktion till Enneagrammet på telefon, dels kan vi använda Enneagrammet för teamutveckling, när vi har uppdrag med grupper på företag som vill utveckla sin förmåga att samarbeta.

För privatpersoner rekommenderar vi Enneagramföreningen. Där kan man söka efter personer som jobbar med Enneagrammet i sin del av landet. De erbjuder workshopar, kurser och personlig coachning:  https://www.enneagramforeningen.se/yrkesverksamma/?wpv_view_count=3754-TCPID3970&wpv_filter_submit=Hitta

Tips på böcker på svenska:
Elisabeth Wiktorén ”Enneagrammet och de nio livsstrategierna”

Ann Timm & Tina Törnell ”Självinsikt – nyckeln till att utveckla dig själv och andra”

Böcker på engelska:
Beatrice Chestnut ”9 Types of Leadership” är en bra introduction till Enneagrammet med exempel från olika företag.

Renee Baron, Elisabeth Wagele ”The Enneagram Made Easy” – enkel introduktion med teckningar och humor.

Det finns många fler böcker på engelska beroende på hur djupt man vill gå.

På internet finns många sidor om Enneagrammet. En hemsida vi gillar är theenneagraminbusiness.com av Ginger Lapid Bogda. 

På denna sida finns beskrivningar av alla nio typerna: https://www.enneagraminstitute.com/type-descriptions Och det finns många fler.

Var med och tävla om boken Enneagrammet och de nio livsstrategierna av Elisabeth Wiktorén. All information om tävlingen kommer i vårt nästa nyhetsbrev! Anmäl dig på https://www.vitalista.se

Lycka till med att fortsätta upptäcka Enneagrammet!