Apple iOS 14 blockerar spårning av annonser. Så här kan du fortsätta annonsera på Facebook och Instagram på ett bra sätt.

Om du annonserar på Facebook och Instagram har du inte undgått att Apples uppdatering till iOS 14.5 rullat ut nu. Men frågan är vilken inverkan Apples nya inställning, där iPhone-användaren kan välja att inte bli spårad av t ex Facebook och Google, har för inverkan på dina annonser.
En del information skickas fortfarande och det finns dessutom ett stort kryphål som gör det möjligt att fortsätta annonsera riktat till iOS användare som inte ens Apple kan stoppa. 
Du kan dessutom använda CAPI (Conversions API) för att "hoppa över" webbläsaren där Apple vill agera polis och istället skicka informationen om konverteringar, leads och köp direkt från hemsidan till Facebook.
Många ser det som en del i lösningen där även företag som Google pratar om att göra användarna mer anonyma och ta bort möjligheten till spårning via Cookies och webbläsaren redan 2022....
I det här avsnitt hör du också vilka 3 saker du bör åtgärda direkt på ditt annonskonto hos Facebook, så att du kan fortsätta dra nytta av annonsplattformen fullt ut.
🔥 Vi finns på Youtube också. Följ oss gärna där vi delar tips som hjälper dig jobba smart digitalt: https://hillmanacademy.se/youtube.
 
Tack för att du lyssnar på podden. Prenumerera gärna så hörs vi snart i nästa avsnitt. HillmanPodden produceras av Hillman Academy - Vi hjälper dig jobba smart digitalt 🎓
  • Onlinekurser för företagare och anställda som ska utveckla verksamheten online  • Medlemskap för dig som vill jobba smart digitalt  • Coaching online för dig som behöver 1-till-1 vägledning inom digitala medier och marknadsföring

--------
HillmanAcademy.se hjälper dig jobba smart digitalt