Slik lykkes du med media - Episode 26

Som kommunikasjonsrådgiver er ofte oppgaven min å hjelpe selskapene jeg jobber med å “komme seg på i mediene”. I tillegg hjelper jeg også de samme virksomhetene å svare godt for seg hvis en journalist plutselig ringer.


"Å lykkes med media"


Gjest denne gang er forfatter, journalist, informasjonsrådgiver og generalsekretær Mina Gerhardsen. Ja, du hørte riktig - Gerhardsen. Hun er barnebarnet til Einar Gerhardsen og datteren til Tove Strand og Rune Gerhardsen.


Mina har bakgrunn som journalist i Dagbladet, hun var politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg mellom 2005 og 2009, og var statssekretær ved Statsministerens kontor frem til regjeringsskiftet i 2013. Hun har jobbet i Kulturdepartementet, vært kommunikasjonsdirektør i Norad og er nå ansatt som generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Og hun er forfatter av bøkene Å lykkes med taler og “Å lykkes med media”. Og det er sistnevnte bok som jeg møtte Mina for å snakke mer om.


Hvordan komme seg på ... men også av?


Hvordan kommer man seg på i mediene? Hvordan kommer man seg av? Hva bør man tenke på hvis man skal delta på en debatt og er det meningsløst å lage pressemeldinger og telle presseklipp?


Disse - og mange flere spørsmål - fikk jeg god anledning til å spørre Mina om. Men aller først ville jeg vite hva det er som “selger best”; er det glad-sakene som trumfer, eller bør det være noe kjipt som har skjedd?


Selger krig for eksempel bedre enn fred, selger hat bedre enn kjærlighet og vil en kjendis alltid funke, hvis alt annet failer?


Lenker til at jeg har snakket om, finner du på HansPetter.info.
 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.