Lydopptak fra TikTok-møter avslører at Kina har full tilgang til den populære sosiale medier-appen

TikTok er avhengighetsskapende.

TikTok gjør også brukerne sine ulykkelige, usikre på seg selv og dumme.

TikTok blir brukt til å spre falske nyheter, propaganda og som verktøy for Kina til å utføre cyberangrep.

Det nekter selvsagt både ByteDance, TikTok og det kommunistiske regimet for.

Selvsagt.


I midten av juni skrev New York Post om hemmelige lydopptak fra en rekke TikTok-møter hvor det kommer tydelig frem at det kinesiske kommunistpartiet har i lang tid hatt - og benyttet seg av - full tilgang til amerikanske TikTok-brukere. Det betyr i praksis også at de har hatt tilgang til norske brukere. Det er BuzzFeed som sitter på disse lydopptakene fra mer enn 80 forskjellige møter. 


Nå som NATO har offentlig stemplet Kina som en sikkerhetsutfordring, både i fysisk og virtuell forstand, håper jeg det kan være starten på et mer kritisk blikk på TikTok fra EU og ikke minst Norge. Inkludert vårt eget politi som frem til nå har satset mye på å "lykkes" på TikTok. Blant annet med eksperthjelp fra 10-åringer.


God sommer så lenge.

Snakkes igjen i august.


/Hans-Petter


Denne episoden presenteres av Epicenter - Oslos hub for digital innovasjon og et økosystem for innovative selskaper i vekst. 

Gå inn på epicenteroslo.com og bli medlem du også!


Har du tips til saker, gjester og annet relevant innhold for podden, er det bare å sende meg en mail på hpnhansen(a)kommfrem.no.

Lenker til alle sakene jeg har snakket om, finner du på HansPetter.info og på podkast-siden; https://hanspetter.info/hans-petter-co/


Bli en bidragsnyter: Støtt innholdsproduksjonen min med 15 kroner i måneden via Vipps - https://hanspetter.info/bidragsnyter/


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.