Etisk utvikling av kunstig intelligens må være ansvarlig, trygg og bærekraftig

Kunstig intelligens er mye mer enn roboter og maskiner. Mest av alt handler det ikke om roboter og maskiner, men om dataprogrammer og algoritmer. Dataprogrammer og algoritmer som blir installert og brukt i (data)maskiner. Maskiner som i økende grad oppfører seg litt som roboter. Som for eksempel en robotstøvsuger, en robotgressklipper, en bil, landbruksmaskin, melkerobot, osv. Disse maskinene og robotene utstyres med stadig smartere kunstig intelligens. Kunstig intelligens som vi bør forsikre oss om blir programmert i henhold til våre etiske og moralske prinsipper. Og skal vi utvikle kunstig intelligens i dag, basert på etiske og moralske normer, bør den utvikles ansvarlig, trygg og bærekraftig.


Denne episoden presenteres av Epicenter - Oslos hub for digital innovasjon og et økosystem for innovative selskaper i vekst. 

Gå inn på epicenteroslo.com og bli medlem du også!


Har du tips til saker, gjester og annet relevant innhold for podden, er det bare å sende meg en mail på hpnhansen(a)kommfrem.no.

Lenker til alle sakene jeg har snakket om, finner du på HansPetter.info og på podkast-siden; https://hanspetter.info/hans-petter-co/


Bli en bidragsnyter: Støtt innholdsproduksjonen min med 15 kroner i måneden via Vipps - https://hanspetter.info/bidragsnyter/


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.