Digitaliseringsminister - Symbolsk eller reell verdi?

En egen digitaliseringsminister hadde lenge vært etterspurt. Derfor var gleden stor da Høyres Nicolai Astrup ble Norges første i digitaliseringsminister i 2019.


Rollen ble så passert videre til Linda Hofstad Hofstad Helleland året etter. Da ble rollen fordelt mellom distrikt og digitalisering. Og til latterliggjøring. 

Etter kort tid som digitaliseringsminister har Stortinget vært angrepet to ganger og Helleland har måttet både forklare og forsvare hvorfor hun tok i bruk Clubhouse uten å forsikre seg om at både personvern og sikkerhet var ivaretatt. Eller at Clubhouse holdt seg innenfor EUs GDPR-regler, oppbevaring og håndtering av data, med mer. 


I dag er fasiten at Norge har fått ny regjering, cyberangrep mot norske virksomheter har nesten doblet seg i løpet av det siste året - mot 40 prosent globalt - og vi står atter igjen uten en digitaliseringsminister. 


Se episoden på YouTube: https://youtu.be/KZBRLXrQSsA

Abonner på YouTube-kanalen min her: https://YouTube.com/hpnhansen


Bli Bidragsnyter du også - Støtt innholdsproduksjonen til Hans-Petter med 15 kroner i måneden her: https://hanspetter.info/bidragsnyter/
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.