Det er ikke lurt å lure noen - Episode 47

Det er aldri lurt å lure noen. Åpenhet og transparens lønner seg. Det samme gjelder det å være etterrettelig, tydelig og ærlig. Og derfor er det viktig at kommersielt og redaksjonelt innhold skilles tydelig. Slik at du og jeg vet om det er reklame eller ikke vi har blitt eksponert for. 


Det skal komme tydelig frem hva som er hva

Derfor er det viktig at kommersielt innhold merkes tydelig. Blant annet fordi det er et krav i henhold til markedsføringsloven. Men mest av alt fordi det er rett og slett uetisk og uredelig å “kle ut” reklame som noe annet enn det det er. 


Gjelder både bloggere, influencere og tradisjonelle medier

Forbrukertilsynet har i flere år fokusert på hjelpe både bloggere, influencere og medier til å bli gode på å merke. Sagt på en annen måte; slå ned på manglende merking av kommersielle budskap - være seg på blogger, nettaviser, men ikke minst i sosiale medier. 

Nylig har Forbrukertilsynet også begynt å jobbe med merking av reklame i podkaster. 


Hvem og hvor syndes det?

Jeg møtte Forbrukertilsynets direktør, Elisabeth Lier Haugseth, for å snakke litt om merking av reklame. Hvem synder mest og hvor syndes det mer enn andre steder? Er merking av reklame “plankekjøring”, eller finnes det nyanser her, som i så mange andre sammenhenger. Skilles det mellom din private Facebook-fil og ditt selskaps Facebook-side? Dette og mange andre spørsmål fikk vi god anledning til å diskutere. 


Vi begynte med det viktigste først - status hva gjelder merkingen av reklame i sosiale medier, ikke bare når det kommer til de tradisjonelle “suspects” - som bloggere og influencere, men også blant mediene, som i økende grad får inntektene sine fra innholdsmarkedsføring og native advertising. 


God fornøyelse.


Lenker til at jeg har snakket om, finner du på HansPetter.info.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.