DAB- og butikkdød - Episode 68

Butikkdød

Når skal norske virksomheter akseptere og forstå at det digitale er en del av hverdagen og ikke bare en mulig trend, skrev jeg for snart 6 år siden.

Konsekvensene av dårlige valg man gjorde for flere år siden, ser man gjerne ikke før det har gått litt tid. Kanskje nettopp seks år senere. Derimot ser det ikke ut som om butikkene har tatt det inn over seg. Som for seks år siden, er det alle andre som har skylden. Nettbutikkene er den mest klassiske, men også manglende tilgang på gratis parkeringsplasser, bompenger, bilfrie sentrums-initiativer. Ja til og med plagsomme butikkansatte får skylden.


DAB-død

Tidlig januar 2017 markerte overgangen fra FM- til DAB-radio. Fremtidens radio, ble det sagt å være. Men alle piler peker i feil retning. Et større radiotilbud har vi kanskje fått, men svært få ser ut til å bry seg. Kringkastingssjefen i NRK, var skråsikker i sin sak - Det er ingen tvil om at DAB fører til et mye bedre radiotilbud. De som sier noe annet, snakker mot bedre vitende.


DAB-kanalene blør og DAB-lytterne forsvinner. Og selv ikke de unge, de som tross alt er fremtiden - og som DAB-nettverket må ha blitt laget for, hører ikke mye på radio. I aldersgruppen 9 til 12 år, er det kun 22 prosent som hører på radio i løpet av en gjennomsnittsdag.


Øvrige saker:

  • Den digitale annonseomsetningen for september viser en vekst på 5 prosent
  • Facebook har lansert Facebook Pay
  • 7 av 10 nettsider med falske nyheter får annonseinntektene sine fra Google
  • Aftenpoddens Lars Glomnes skal drive med podkast i Aftenposten på heltid
  • NRK tar opp nyhetskampen på podkast, for å nå de yngre (som ikke hører på DAB), og
  • Du bør høre på episode 31 av podkasten til Atea - om butikkdødenEpisodens sponsor:Lenker til at jeg har snakket om, finner du på HansPetter.info.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.