Sommarrepris Peter Martin - Varför din gröna smoothie inte är så nyttig som man trott!

Just nu njuter vi av sommar och semester, och det hoppas vi att du som lyssnar också gör! Men för att du inte ska behöva vara utan Hälsosnack i sommar, så har vi valt ut några favoritavsnitt från den skattkista med över 230 avsnitt som ju finns i Hälsosnacks repertoar. Vi kommer att publicera ett handplockat avsnitt som sommarrepris varje vecka här framöver. Helt enkelt avsnitt som vi själva är sugna på att lyssna om! 


En grön smoothie eller juice är väl bland det nyttigaste som finns? Eller..? Självklart innehåller frukt och grönsaker en massa vitaminer och mineraler, men det många inte vet så innehåller växter också ämnen som däremot inte är så nyttiga för oss. I det här avsnittet pratar vi om oxalater med den funktionsmedicinske läkaren Peter Martin. Peter berättar vad oxalater, eller oxalsyra, är för något, vilka växter som innehåller mest, vad man kan få för besvär om man får i sig för mycket oxalater och hur man gör om man blivit oxalatförgiftad. Vi får också veta vad en lågoxalatkost är, vilka näringsämnen som man kan få brist på och hur man undviker oxalatdumpning.

 

Vill du veta mer om Peter och FunMedkliniken gå in på funmed.se

Här hittar du tidningen Hälsa och Funktionsmedicin: .halsaochfunktionsmedicin.se

Här kan du läsa mer om Funktionsmedicinska Vårdutbildningar: fmvu.seHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.