244 Katarina Steding Ehrenborg - Lev längre med bra balans, smidigt skelett och starka muskler!

Oavsett vilken biologisk ålder du har finns det anledning och förutsättningar för att förbättra dina chanser till att vara frisk och stark även när du blir äldre. Störst chanser har man såklart ju yngre man är när man startar, men det är å andra sidan aldrig för sent att börja.


I det här avsnittet träffar vi forskaren Katarina Steding Ehrenborg som bland annat har skrivit boken Bättre med åren : forskarens bästa tips för ett långt och lyckligt liv. Med fokus på muskler, skelett och andra vävnader, berättar Katarina vad hon har upptäckt som kan hjälpa oss att undvika hälsoproblem när vi blir äldre. Vi pratar om balans och de bästa knepen att träna upp balansen i olika åldrar, hur man optimerar sin muskelmassa och varför det är bra att behålla rörlighet i kroppen även när vi blir äldre.


Katarina delar både spännande insikter och resultat från forskningen, och ger praktiska och konkreta tips på vad man kan göra själv för att optimera sina chanser till en stark och stabil kropp.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.