232 Malin Sahlin - Den sista skogen - så mycket mer än bara träd!

Skog är så mycket mer än bara träd som växer tillsammans. Det är invecklade och sammankopplade ekosystem med många olika arter av växter och djur, som är beroende av riktig skog för att överleva. Det svenska skogsbruket idag är en stor orsak till att den biologiska mångfalden minskar i skogen. På Naturskyddsföreningens hemsida kan man läsa att över 2000 skogslevande arter är upptagna på den nationella rödlistan över arter vars framtid är osäker. Av dessa är mer än 900 arter hotade, främst av skogsbrukets åtgärder. Det absolut största hotet mot den biologiska mångfalden är just förlust av arters livsmiljöer. 


Därför har vi idag bjudit in Malin Sahlin från just Naturskyddsföreningen. Malin är biolog och expert på skogen! Vi vill ju veta mer om det här och hur vi som konsumenter och medborgare kan hjälpa till att rädda den sista riktiga skogen som finns kvar. 


Dokumentärserien Slaget om Skogen hittar du på SVT Play här: https://www.svtplay.se/vetenskapens-varld-slaget-om-skogen 


För att läsa mer och stötta Naturskyddsföreningen går du in här: https://www.naturskyddsforeningen.se 


För mer inspiration, tävlingar och erbjudanden, gå in på https://www.vitalista.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.